iPhone 6

September 23, 2014

Stăteam eu pe 12 septembrie în Amsterdam și mă gândeam cum ar fi mai bine să intru in posesia unui iPhone 6 în ziua lansării, pe 19 septembrie, la întoarcerea noastră acasă după 2 săptămîni petrecute în Olanda.

Opțiuni nu erau prea multe: fie trec printr-un Apple Store din Franța sau Germania. Varianta optimă mi s-a părut să încerc la magazinele din sudul Germaniei: Augsburg sau Munchen.

Tot in acea zi, pe 12 septembrie, din întâmplare am vâzut pe apple.de un cuvânt care mi-a atras atenția: Reservieren. N-am stat mult pe gânduri, și am rezervat două telefoane pentru mine și Ana: alb și negru, ambele de 16GB, din cauza că restul de 64 și 128GB erau out of stock.

După rezervare, am primit pe email următoarea confirmare, în baza căreia am putut ușor intra în posesia telefoanelor în ziua lansării:

iphone-reserve

Pe la ora 1, la amiază, am venit in fața magazinului și am fost surprins să văd că era rând separat pentru cei cu rezervări, față de restul vreo mie de oameni, care stăteau in celălalt rând.

DCIM100GOPRO

Fata din rând care se vede în fața mea era însărcinată în luna 6, cred eu.

După vreo 45 de minute de așteptare mă puteam considera deja primul moldovean cu iPhone 6, în caz că nu era altul in rând în Australia sau Japonia.

Iar aici sunt și pozele promise cu iPhone 6 în culorile alb și negru, făcute tot cu iPhone 6.

Impresii despre iPhone 6?

Pros:
— Ecranul cu margini rotunde e foarte plăcut la utilizare
— Camera de 8 MP merită toți banii, și diferența față de precedentul iPhone 5 pe care îl aveam e foarte semnificativă.

Cons:
— Dificil în utilizare cu o singură mână.

În postul următor voi prezenta câteva accesorii pentru iPhone 6. Stay tuned!

 • gogu

  Optim nu are grad de comparatie.

 • nicol

  sotia lui Valeriu Minzat are si ea, iata ca nu esti primul :-)

  • Intre “primul” si “unicul” e o mare diferenta, nu? Citeste mai atent ce am scris eu de fapt.

   • nicol

    Eu si primul am zis, tare bine pot citi.
    Informeazate mai bine apoi declara ca ai fost primul.
    Si mai mult articolul suna a gen ,, lauda moldoveneasca,, decit un articol unde poti afla o informatie concreta.

   • De ce ar trebui sa te cred pe cuvant? Esti liber sa-mi dovedesti ca a fost altcineva inaintea mea, dar vad ca inca n-ai facut-o.

   • nico

    Da nu am pu ce sa dovedesc tie ceva, articolul tau e cam de 2 bani TIPIC lauda si minte de Moldovan, asta e.

 • Alex Culiuc

  Mare eveniment pentru un articol… Si apropo, ai uitat de sutele de moldoveni din SUA care și-au luat iphone-urile cu 9-6 ore inaintea ta (9 daca erau pe coasta de vest, 6 — pe coasta de est). Nu m-am obosit personal — am comandat telefonul online si l-am gasit la intrare cand am revenit de la serviciu vinerea trecuta. E ok, dar ios8 are multe buguri la moment. A fost greseala din partea ta sa-ti iei doar 16GB; mi-am luat 64, dar ma intreb daca urma sa optez pentru 128.

  • Pe scurt, ideea era ca noi in Moldova nu avem Apple Store on-line, de pe care as fi putut face comanda on-line, sa-l primesc in ziua cind apare in vanzare si in magazine. Respectiv se primeste ca in data de 19, cind a aparut in vanzare in magazine si a inceput sa fie livrat celor cu comenzi on-line, pe la ora 13 (ora Germaniei), eu deja cumparasem telefonul din magazin.
   Nu inteleg cum cineva din SUA putea la acea ora sa aiba telefonul in posesie daca inca era dimineata, magazinele inchise, si posibil ca telefonul nu a fost livrat fix la miezul noptii.
   Oricum, asta nu conteaza absolut deloc, dar odata ce ai atins subiectul, am vrut sa fac aceasta mica precizare.

   Cat despre spatiul de 16GB, cred ca supravietuiesc pana apare 6S :)