Pebble Time

July 15, 2015

Prin luna martie m-am alăturat și eu campaniei Pebble Time pe Kickstarter, care între timp a devenit cea mai finanțată campanie de pe acest site din toate timpurile.

Modelul ales a fost unul negru, la prețul de $179 + $20 livrarea până în Republica Moldova. Totul a decurs bine, ceasul a venit la timp, cu o întârziere de vreo săptamână, desigur cauzată de Poșta Moldovei.

Screen Shot 2015-07-15 at 13.29.49

Screen Shot 2015-07-15 at 13.30.04

Poșta Moldovei desigur că nu a pierdut ocazia să taie cutia așa cum doresc ei, ci nu dupa cum este indicat. Pe lănga asta au mai lăsat și niște cifre scrise larg cât toată cutia. Îi iertăm și de data asta, doar să fie ceasul întreg.

La prima vedere/atingere ceasul mi s-a părut un pic mai ieftin decăt mă așteptam să fie. Mă refer aici la calitatea materialelor. Parcă ar fi un ceas pentru copii din plastic. Unicul lucru care bucură este greutatea foarte ușoară, și aproape poți uita uneori că ai ceva pe mână.

Alt detaliu plăcut este inscripția Kickstarter Backer. Păcat doar că e ascunsă la spate.

Ceasul e ușor de utilizat, mai ales că aproape totul poate fi făcut direct de pe aplicația de telefon, după ce conectezi ceasul prin Bluetooth la telefon. Calitatea (rezoluția) aplicațiilor pentru ceas îmi pare destul de proastă, dar posibil datorită acestui lucru bateria ține până la 7 zile. Sau poate ecranul e-paper încă nu suportă rezoluții mai mari.

După o zi de folosință a început să-mi placă să port un “smartwatch”, chiar dacă e primul ceas din această categorie pe care îl am. La început deranjau un pic toate notificările care îmi vibrau mâna și mă forțau să privesc la ceas indiferent de ce făceam la moment, însă cu timpul unele notificări precum SMS-urile sunt utile, pentru că nu tot timpul când telefonul stă pe silent în buzunar simți acele mici vibrații.

Alte detalii tehnice le puteți găsi aici. Pe net am văzut tot felul de articole în care acest ceas este comparat cu Apple Watch. Unicul avantaj al Pebble Time care merită atenție este că el chiar arată ora pe ecran 24 de ore din 24, ci nu doar atunci cănd pui mâna într-o poziție specială ca Apple Watch. Iar dacă vă gândiți să cumpărați un Apple Watch, v-aș recomanda să citiți acest articol înainte de face acest lucru.